Vaše on-line dotazy

Mnou uvedené reakce na dotazy jsou jen ty pod jménem "MUDr. Hanáková T."

Otázky a odpovědi

Datum 26.09.2010

Vložil MUDr.Hanáková T.

Titulek Re: polypy

Odpovědět

ne , není jiné řešení, než polyp odstranit

Datum 09.03.2010

Vložil Soňa

Titulek druhý porod

Odpovědět

Dobrý den,mám skoro dvouletou dceru,která přišla na svět císařským řezem.Asi tak za rok bych chtěla další miminko,tak se vás chci zeptat,jak by probíhal druhý porod?Byl by přirozený nebo pokud je jednou císařský řez,tak všechny ostatní probíhají stejně?Děkuji

Datum 26.09.2010

Vložil MUDr.Hanáková T.

Titulek Re: druhý porod

Odpovědět

záleží na tom, proč byl první porod operativně. Obvykle se i další porod děje stejně, ale nemusí to být pravidlo. Například pokud by první porod byl kvůli poloze zadečkem a v druhém těhotenství by plod ležel dolů hlavičkou, může se porodit i spontánně.

Datum 14.02.2010

Vložil kora

Titulek menstruace

Odpovědět

dobrý den, chci se zeptat...uz 6. den se mi nedostavila menstruace. před 14 dny jsem měla pohlavní styk, ale chráněný-kondomy- a teď jsem si dělala těhotenský test a vyšel negativní. Je mi 18 a menstruaci mám přibližně 6 let, antikoncepci neberu, jen mám teď nějaké problěmy s plísňovou infekcí na genitáliích a užívám canesta cream. Může být moje zpožděná menstruace ovlivněna tím? Pod stresem jsem nebyla, až teď v posledních dnech jsem vystresovaná, proč se menstruace nedostavuje..Jsem v cizině na tudíž nemám možnst zajít si ke svému gynekologovi. Co se děje? a co mám dělat? jsem z toho nervozní..děkuju, Kora

Datum 26.09.2010

Vložil MUDr.Hanáková T.

Titulek Re: menstruace

Odpovědět

Každé onemocnění může vychýlit menstruační cyklus, pokud vyloučíte poškození prezervativu, není třeba se bát.

Datum 17.12.2009

Vložil Hanka

Titulek HRT

Odpovědět

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se vás zeptat, zda má u mých klimakterických obtíží (viz níže) smysl i nadále užívat sekvenční HRT (DIVISEQ), pokud mým dominujícím, ač velmi obtěžujícím projevem klimakteria je xerostomie. Je mi 54 let a po 3 letech užívání nepocit'uji skoro žádný efekt ani co se vegatativních sy týče, jelikož noční pocení neustalo, ani ce se organických sy týče, protože xerostomii mám stále a ta je zvýrazněna době, kdy dojde na užívání kombinovaných (estr. + progest) pilulek, v období menstruace. Mohl by mít tento substituční progesteron takový vliv na sliznice ve smyslu minus?
Mám obavu, že pokud jednou atrofizace sliznic proběhla, že ji HRT nijak zvlášt' neovlivní.
v Jinak vzhledem k tomu, že jsem stomatolog, vím, že se nejedná se o Sjogrenův syndrom, mám sice conjunktivitis sicca, ale ne jako součást výše zmíněného SS.
Mám tedy nadále pokračovat v užívání Divisequ, jež je navíc podle gramáže hormonů poměrně silný. Nepodceňuji však příznivý vliv HRT u ostatních vegetativních symptomů. Děkuji za radu. Hanka

Datum 26.09.2010

Vložil MUDr.Hanáková T.

Titulek Re: HRT

Odpovědět

Paní Hano, ve Vašem případě bych další užívání HRT zvážila na základě hladin pohlavních hormonů. Pokud by přetrvával deficit či jste byla na dolní hranici, zvážila bych i výměnu preparátu.

Datum 11.11.2009

Vložil Iva

Titulek Plastika děložního čípku

Odpovědět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co to je plastika děložního čípku, co to obnáší, jak se provádí - detailně, prosím.

Datum 26.09.2010

Vložil MUDr.Hanáková T.

Titulek Re: Plastika děložního čípku

Odpovědět

K detailnímu popisu tu opravdu není místo, najděte si vysvětlení na stránkách buď našich či jiných. Je to operační zákrok prováděný různými způsoby. Je důležité vědět proč, aby byla správná odpověď.

Datum 07.09.2009

Vložil Denisa Švábenská

Titulek antikoncepce

Odpovědět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Byla jsem si pro antikoncepci a uživala jsem jí normálně bez problému ,ale potom jsem jí dobrala a měla jsem přijíd na vyš.+ RP jenomže jsem měla nehodu na motorce a pro prašky ani na vyšetření jsem nebyla z duvodu zašiteho kolena a zlomené ruky.A zajimá mě jestli to nějak vadí když jsem půl roku prášky brala a pak jsem na delší dobu je přestala brát